dimecres, 28 de desembre del 2011

L'HORT ESCOLAR A NADAL


El passat dimecres 21, un dia abans de la Trobada de Nadal a Gaianes, la classe dels Tractors Majors d'Agres va rebre la comanda de baixar a l'hort a plantar els ravens. Encara que estàvem inundats de feina, quan arribaren les 12 ho deixàrem tot i s'enfilarem cap a l'hort escolar. La veritat, és que el teníem un poc oblidat; no podíem deixar passar l'oportunitat i decidirem baixar. Repartim els plantons, els utensilis i les eines i descendirem per les escales de fusta en mig d'un dia solejat i de suau inici de l'hivern.

Una vegada situats a la zona de treball, Manu i Àlex, exposaren el que calia fer. Preparar la terra, anar a per aigua, traure i plantar els plantons i, protegir l'hortet amb tronquets per evitar que algú els poguera xafar.

Així doncs, repartirem les tasques a realitzar de la següent forma:
  • Marcos i Víctor s'encarregaren d'anar a per aigua.
  • Soraya i Aysun dugueren els tronquets.
  • Àlex, Manu, Maria i Antonio prepararen la terra. Adrià es va incorporar més tard i va ajudar a plantar les faves.
Les tasques es van intercanviar al llarg de la sessió i a la fi, tots van fer un poc de tot. Bé, caldria aclarar que alguns van fer molt i altres, uns pocs, es van relaxar un poc, eh?

Allò important, va ser el poder compartir un moment agradable col·laborant entre tots per dur endavant el projecte de l'hort. També ens va servir per apreciar la importància de donar-li vida a l'hortet al llarg del segon trimestre i, de preparar-lo per a la primavera. S'apunteu?

Us deixem unes fotos d'aquesta activitat al següent àlbum i, us esperem en gener per veure el resultat.
Bones festes!


1 comentari: