dimarts, 18 de febrer de 2014

DIA DEL BIBLIOBUS


El passat dia 28 de gener es celebrava el Dia del bibliobús en la província de "León" coincidint amb el 40é aniversari de la seua primera biblioteca mòbil en un autobus.La Bibliobici ha volgut donar suport a aquesta celebració organitzant diverses activitats:

- VISITA A LA BIBLIOTECA DE COCENTAINA. Dia 30 de gener.

Annacleta, acompanyada per Lurdes i Artur es desplaçava des d'Agres fins la Biblioteca Pare Arqués de Cocentaina on ens esperava Dolors, la bibliotecària.

Aquesta visita tenia diferents intencions. La primera d'elles era arreplegar uns lots de llibres de préstecs per als tres aularis. Quasi ens desmaiem al veure la quantitat que ens havien preparat i el que suposava transportar-la en la bibliobici. Decidirem carregar-ne uns quants i tornar de vesprada amb furgoneta.El segon motiu era formalitzar i arreplegar tres carnets de centre per a facilitar el préstec als aularis.Per últim, s'aprofità l'encontre bibliobici-biblioteca per presentar la iniciativa de foment lector a les autoritats del M.I. Ajuntament de Cocentaina, representats pel senyor alcalde, En Rafael Briet Seguí i, la regidora de cultura, Na Marcela Richart Carbonell, amb la intenció de recolzar el projecte de creació d'un bibliobús comarcal.

Bibliomobilers amb autoritats de Cocentaina.


- VISITA ALS AULARIS D'AGRES, ALFAFARA I GAIANES. Dies 6 i 7 de febrer.

Les activitats al voltant del "Dia del Bibliobus" es completaren, una setmana després,  amb les visites als tres aularis de la bibliobici acompanyada de Dolors.

En aquestes visites la Bibliobici repartia a cada aulari els lots de llibres que Dolors els havia preparat no sense abans aprofitar l'ocasió per realitzar una animació lectora que inundà les aules de llunes màgiques.

Llunes marcapàgines per a decorar.

A més a més, la bibliobici comprovava la creació dels CLUBS DE LECTURA d'aula, amb el seu nom i logo i, amb el sompromís signat per tots els alumnes.

Dolors i els clubs de lectuta d'Agres.

Dolors i els clubs de lectura a Alfafara.

Dolors a Gaianes presentant els llibres


I per finalitzar, es realitzava un intercanvi més de lectures col·lectives entre els aularis i s'arreplegaven les mascotes representants de cada localitat per formar la colla de biodiversitat del CRA. 

Buff! Quina quantitat d'activitats en un sol dia, veritat?

Bé, la Bibliobici vol agrair la participació de tots els alumnes i mestres perquè aquesta jornada es duguera a terme i, a Dolors, per la seua presència i col·laboració  a favor del foment de la lectura al nostre centre. 

Gràcies a tots! 

Fins el 6 de març!

PD: També podeu llegir la notícia a les publicacions de la Biblioteca de Cocentaina

1 comentari:

  1. Totes les activitats ens han agradat molt i voldriem que es repetiren.Adeu!!!!!! Firma:Nuria i Angela.

    ResponElimina