dimecres, 27 d’octubre del 2010

NATIONAL GEOGRAPHIC A L'ESCOLA D'AGRES

Tots i totes conegueu els documentals sobre la natura que publica NATIONAL GEOGRAPHIC. Doncs a l'escola d'Agres, fa unes setmanes, vam viure un dels capitols en directe.

Espereu! No és una broma, VA PASSAR DE VERITAT!

A l'aula del grup de 4t, 5é i 6é, vam presenciar una persecució impresionant. 

Un teuladí va entrar per la finestra fugint d'un astor; una rapaç semblant a un falcó. Després de diverses voltes al voltant de l'aula i, mentres els alumnes eixien de classe desesperadament,  l'ocell depredador va topetar contra el vidre d'una de les finestres caiguent derrotat.

Adrià Cerdà, amb una actitud molt tranquil·la, vigilava l'animalet davant de la sorpresa del tutor. Tots dos decidiren no moure's i observar. Aquest sabia que hi estàvem i, encara marejat, mostrava una actitud de defensa des de terra.
De sobte i, tal i com esperaven els observadors, reprengué el vol de nou buscant una eixida cap a la muntanya. Però, no ho aconseguí. Esta vegada, marejat encara, s'estavellà contra la paret. Adrià i el tutor es miraren ràpidament i decidiren, en un tres i no res, tapar l'animal amb una jaqueta. Ja la tenim!
El jove astor no es movia. Així doncs, Adrià l'atrapà cuidadosament i el va introduir en la "Bústia de suggerències" de la classe. (Antonio, després de tanta feina, s'hem quedat sense caixa.)
Amb la situació controlada, Carlos i d'Àlex ens ajudarem a dur l'animalet a l'ajuntament. Allí, es contactà amb els forestals que després d'arreplegar-la i de comprovar el seu estat de salut, la van alliberar.


Ací la teniu recuperada, moments abans de tornar a ser lliure.
És preciosa, no?
Ara vola pels voltants d'Agres, ens vigila des de l'aire, sent sabedora del perill d'acostar-se a les nostres cases.
Bona sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada