dijous, 27 de març del 2014

LES FLORS DE L'AMETLER

Complint amb el calendari la bibliobici arribà de nou als aularis després de sobreviure a l'hivern. Va ser un dia fantàstic, sol i flors d'ametler acompanyaven al bibliobicitecari.

La jornada començava a Agres. Annacleta ja estava al centre cultural i recarregava les bateries mentre els alumnes arribaven i començaven les classes. 




A les 10h30min sonava la campaneta de la bibliobici i tots acudien a la seua convocatòria. Al obrir el carro de la bibliobici descobriren un fum acolorit de paquets per a tots tres aularis.


 
Els alumnes d'Agres reberen les lectures col·lectives d'aquest trimestre.
"Les cinc llegendes" de Llorenç Giménez de l'Editorial Bromera.



Al finalitzar, participaren tots en el conte motor "Les flors de l'ametler" i, al resoldre el problema plantejat, tots ho celebràrem ballant el "Vals de la Primavera" de Straus.



 Tot seguit, penjàrem les nostres flors al nostre ametler, a l'arbre que ens ha acompanyat al llarg de la tardor i l'hivern.
El despertàrem de la llarga hivernació i notaren que és feliç i que ens estima.


La bibliobici va partir cap a Alfafara on Inma i Eva ens convidaren a ballar el "Ball de les Flors de l'ametler" amb els temes musicals "I'm a believer" de la pel·lícula "Shrek" i  el "Vals de la Primavera" de Strauss


A Gaianes arribà la Bibliobici a les 12'55h justet per a anunciar les activitats de la vesprada on gaudiren d'un conte motor narrat per Ezequiel i recolzat per imàgens projectades sobre una pantalla.

Al finalitzar, tots i totes apegaren les seues flors al gegant ametler de l'escola.


 


Per a tots tres aularis, la bibliobici plantejà el repte d'aconseguir un nom per a la colla de mascotes relacionat amb la biodiversitat.

Ací les teniu, quin nom els posaríeu vosaltres?


Fins ací la crònica de la visita de la Bibliobici del mes de març.

Ens veiem en abril!

dissabte, 22 de març del 2014

CARNESTOLTES, MOLTES VOLTES!

El dia 28 de febrer de 2014 vam celebrar la festa de Carnestoltes. Una activitat de centre que ens ha dut molta feina.

Quatres dies abans, Carnestoltes arribà a l'escola acompanyat per uns encaputxats, per llegir-nos el pregó de la festa i anunciar les consignes per cada dia.



La temàtica d'aquesta festa es centrava en la "Biodiversitat", així que cada classe es va disfressar del nom del grup escollit per a aquest curs. 
Proposarem la temàtica a les famílies i aquestes aportaren les idees i decisions de com elaborar la disfressa en cada aula. La veritat, és que s'implicaren molt i els resultats van ser molt satisfactoris, sobetot si tenim en compte els pocs dies dels que disposàvem.

Voleu saber com quedaren les disfresses? Doncs, llegiu, llegiu!

 La classe dels gingolers, es difressaren d'arbres utilitzant tela de feltre i decorant el tronc amb fulles i animalets de goma eva. A més a més, adornaren els seus trages amb unes corones verdes de goma eva molt boniques.




La classe dels mussols, amb els mestres i les famílies, van decidir decorar una samarreta o jersei de casa amb plomes de feltre de diferents colors i acompanyar la disfressa amb una màscara de cartolina.





La classe dels llops de la Teixera també van utilitzar tela de feltre de color marró. Per l'esquena cosiren una tela de pèl amb forma del pèl del llop, un òval simulant el ventre i una màscara amb feltre i cartolina.





De vesprada, després de presentar les diferents disfresses tant dels alumnes i mestres com de les mares que es difressaren, realitzarem una cercavila pels carrers més propers al Centre Cultural a ritme de batucada infantil. Al arribar de nou al Centre Cultural, ballarem a ritme de Karasca'l berenàrem i s'acomiadarem fins al proper any.

Cal agrair la col·laboració de les famílies i recordar-les que van quedar en reunir-se al gener de 2015 per preparar la propera festa de Carnestoltes!

Gràcies!

divendres, 14 de març del 2014

MÚLTIPLES I DIVISORS

Recomanem als alumnes de sisé explorar la següent pàgina per reforçar i repassar

 la DIVISIBILITAT: PRACTICA ACÍ!

Practiqueu i parlem el dilluns!

 
 Si algú s'acosta a València o Xàtiva per gaudir de les festes de Sant Josep,

 ací teniu una dita molt fallera:


EN MARÇ ARRIBA SANT JOSEP,

LA FALLA DEL TIO PEP,

S'ACOSTA LA PRIMAVERA

DE LA MÀ D'UNA FALLERA.


Bon cap de setmana FALLER! Fins dilluns!

dimecres, 12 de març del 2014

La primavera ya llegó - Rock infantil





Para recibir a la próxima estación, estamos trabajando la canción "LA PRIMAVERA  YA LLEGÓ".

Tras escucharla bastantes veces, los alumnos de primero, segundo y tercero
hemos transcrito su letra. Pero tenemos una duda, no entendemos muy bien
un verso.

Nos ayudas?

Mándanos la letra a escoladagres@gmail.com y la compararemos con la nuestra. Gracias.